Veckans boktips: Superhajar och andra djur i djupet av Derek Harvey

Boktips: Superhajar och andra djur i djupet

I den här boken kan du läsa om hajar och alla möjliga typer av djur som lever i haven. Du får träffa vithajen som kan bli upp till sex meter lång och kan upptäcka en droppe blod i vattnet på fem kilometers håll. Här kan du också läsa om den pyttelilla pygmésjöhästen som slingrar svansen runt korallerna för att inte svepas med ut på djupt vatten och varför blåshajen låter som en hund som skäller. Visste du att de största sardinstimmen är så stora att de syns på satellitbilder eller att kaskelotens käkar är längre än en bil?

Superhajar och andra djur i djupet är full med spännande fakta, bilder och diagram och passar alla som är nyfikna på livet i havet.


Boktips av Anne Jönsson, Malmö stadsbibliotek