Spökhistoria: Rosa händer

Spökhistoria: Rosa händer

Det var en gång en tjej som hette Ella. Ella ville lyssna på någon ny musik som hon inte hade, så hon gick till skivbutiken. Där kunde man lämna in skivor som man inte ville ha längre. Skivbutiken var ganska gammal och ful, den skulle behöva en renovering. Den hade ett trasigt fönster och en grå kassa där färgen hade börjat flagna bort. Den hade också en dörr som gnisslade väldigt mycket. Ella gick in i butiken. En gammal klocka satt vid dörren och ringde när hon gick in. Hon gick och kollade i ungefär en timme och sedan såg hon en skiva som hette Rosa händer. Den såg spännande ut, tyckte hon. Hon gick till kassan för att köpa den. När hon kom fram till kassan frågade hon vad den kostade. 

– Är du säker på att du vill ha just den här skivan? frågade kassörskan. 

– Ja, jag vill ha den här skivan, svarade Ella. 

– Det har hänt en del konstiga grejer med de som hade den innan, berättade kassörskan sedan. 

– Jag vill ändå ha skivan, sa Ella lite argt eftersom hon började bli irriterad på kassörskan. 

– Okej, den kostar 50 kronor, svarade hon. 

Ella betalade och gick hem för nu hade det börjat bli mörkt. 

Hon var ensam hemma för hennes föräldrar var på fest. Hon åt middag och sedan satte hon på skivan och så här gick den: ”Rosa händer, rosa händer, i ett hus, i skogens slut”. Så gick sången om och om igen. Det blev jobbigt till slut så Ella stängde av den. När hon hade stängt av kollade hon på klockan och det hade blivit ganska sent så hon gick och la sig. 

När hon hade sovit ett tag hörde hon att det knackade på dörren, men hon tänkte att det var hennes mamma som inte orkade vänta på att hennes pappa skulle komma och öppna så hon låg kvar i sängen och somnade om. Därför hörde hon inte när dörren bröts sönder. Hon hörde inte heller att något kom uppför trappan och in i hennes rum. Hon låg i sängen och kände inte att två par rosa händer kom krypande… 

De kröp långsamt uppför hennes kropp och när hon höll på att vakna så ströp de henne till döds… 

När hennes föräldrar kom hem var det väldigt sent så de gick inte in till Ella i hennes rum för de tänkte att hon kunde få sova. 

Nästa dag gick Ellas mamma in i hennes rum för att hon tänkte väcka Ella. När hon kom in såg hon Ella ligga livlös i sängen. Ella hade två rosa handmärken på halsen. Ellas mamma insåg snabbt att Ella var död och men hon kunde inte förstå hur Ella hade dött. Hon såg de rosa handmärkena men hon tänkte bara att Ella hade målat innan hon gick och la sig. Hon började gråta och Ellas pappa kom uppspringande, han började också gråta när han insåg att Ella var död. 

Några dagar senare gick Ellas mamma in i Ellas rum och kollade om det fanns en anledning eller något hon inte kände igen som kunde ha med Ellas död att göra. Hon såg sedan skivan som Ella hade köpt, och den kände hon inte igen. Så hon satte på den och lyssnade på den: ”Rosa händer, rosa händer… 

SLUT! 

Författare: Frida Persson, 5a i Stodeneskolan i Karlstad.