Spökhistoria: Den svartklädda mannen på skolan

Spökhistoria: Den svartklädda mannen

Disa och Astrid hade just haft matte som deras sista lektion. Det var en fredag i oktober och de skulle sova över hos Astrid efter skolan så de väntade på varandra. När båda var klara gick de hem till Astrid som bodde i närheten av skolan. När de var framme insåg Astrid att hon hade glömt sin ryggsäck i skolan. De tänkte gå tillbaka till skolan direkt medan det var ljust, men då skulle de äta tacos till kvällsmat. När de hade ätit klart var det mörkt ute. Och då tänkte de att de kan väl ta ryggsäcken på måndag men då sa Astrids mamma: “Nej, ni får sätta på er kläder och reflex och gå tillbaka till skolan. Jag vill ha tillbaka min gamla bok för den är viktig”. Så Disa och Astrid tog på sig och gick tillbaka till skolan. När de var framme vid skolan så gick de in i huvudentrén. Och då hörde de ett konstigt ljud från deras klassrum som låg cirka 10 meter från där de stod. Det lät som om någon skrattade av ondska. Så de gick lite till för att komma närmre skrattet i klassrummet. Då blev det tyst. Och när det hade varit tyst en stund så hörde de att klassrumsdörren låstes. De fick panik och rysningar i hela kroppen och stod helt stilla och tittade på varandra och tänkte: ”Vad hände alldeles nyss?” Sen så kollade de runt lite och hörde att någon låste huvudentrén och sedan låste sig allt och sen så föll de rakt på golvet och kunde inte andas. Då såg de en svartklädd man som sa: ”Ni kommer att dö.” 

Skriven av en elev i 5b Stodeneskolan i Karlstad.