Nyhetsvecka 35

Veckans nyheter har bland annat handlat om en puss som skapat bråk. Den här veckan har vi också en ny kändis: Sara Mauritzon. Foto: Nille Leander och Pixabay.

En puss skapar protester, den som vill köra A-traktorer behöver följa fler regler och så kan vi presentera en ny kändis. Kolla in veckans nyheter!


September är här och alla som älskar hösten kan börja jubla nu. Jag jublar i varje fall. Jag tycker det är något magiskt med hösten. Skolorna är i gång vilket betyder att vi får in en massa spännande artiklar från er till Minibladet.En världsnyhet som skapat många rubriker den senaste tiden handlar om en puss. När det spanska fotbollslaget firade sin seger i fotbolls-VM blev spelaren Jennifer Hermoso pussad av Spaniens fotbollsordförande Luis Rubiales. Men hon ville inte alls ha någon puss. De spanska spelarna vägrar nu att spela några matcher förrän Luis Rubiales blir av med sitt jobb. 
Läs mer i vår artikel: “Brott utreds efter puss på fotbolls-VM”


Tog du din A-traktor till skolan i dag? Tänk på att det nu har kommit nya regler för A-traktorer. Till exempel måste alla som åker i en A-traktor ha bilbälte på sig.
Läs mer i vår artikel: “Nu gäller nya regler för A-traktorer”


I dag publicerar vi första delen av september månads Månadens kändis. Den här gången ska ni få lära känna författaren Sara Mauritzon. Hon gillar att skriva böcker om nordiska gudar och hon älskar att skriva i skogen. Klicka på kändis-knappen för att läsa första delen av intervjun med Sara Mauritzon.

Ha en fin helg nu!

Gustav Sigala Haggren
Redaktionschef