Årets bästa fotbollsspelare får pris

I "Fotbollsåret 2023" fick flera spelare priser. Foto: Viaplay

I torsdags delades priser ut till Sveriges bästa fotbollsspelare. Priserna Guldbollen och Diamantbollen gick till Dejan Kulusevski och Elin Rubensson.

Tv-programmet Fotbollsåret 2023 sändes under torsdagskvällen. Programmet handlar om fotbollshändelser under året som gått. I programmet delas också priser ut till fotbollsspelare som har varit extra bra.

Två av priserna som delas ut är Guldbollen och Diamantbollen. Diamantbollen går till årets bästa kvinnliga fotbollsspelare och Guldbollen går till årets bästa manliga fotbollsspelare. I år vann Elin Rubensson och Dejan Kulusevski priserna.

Elin Rubensson spelar i det svenska laget Häcken och i Sveriges damlandslag. Hon fick Diamantbollen för att hon var duktig under världsmästerskapen i fotboll i somras.

Dejan Kulusevski spelar i det engelska laget Tottenham Hotspur och i Sveriges herrlandslag. Han fick Guldbollen för att han har varit duktig i de båda fotbollslagen. 

Men Dejan Kulusevski och Elin Rubensson var inte de enda fotbollsspelarna som fick priser. Flera priser delades ut under Fotbollsåret 2023. 

Till exempel vann Zećira Mušović priset Årets målvakt. Hon är målvakt i Sveriges damlandslag och i det engelska laget Chelsea FC Women. 

Herrlandslagets lagkapten Victor Nilsson Lindelöf vann också pris. Han vann priset Årets back. En back är en fotbollsspelare som hjälper till att försvara det egna målet. Victor Nilsson Lindelöf spelar i herrlandslaget och i det engelska laget Manchester United. 

I torsdags gick programmet
Fotbollsåret 2023 på tv.
I programmet fick flera fotbollsspelare priser
för att de har spelat bra under året.

 

De två viktigaste priserna under Fotbollsåret 2023
är Guldbollen och Diamantbollen.
Guldbollen delas ut till den bästa manliga spelaren.
Och Diamantbollen delas ut till den bästa kvinnliga spelaren.

 

Årets Guldboll gick till spelaren Dejan Kulusevski.
Han spelar i klubben Tottenham Hotspur i Storbritannien.
Han spelar också i det svenska landslaget.

 

Årets Diamantboll gick till spelaren Elin Rubensson.
Hon spelar i det svenska laget Häcken.
Hon spelar också i det svenska landslaget.