Jag misstänker att min dotter mobbas på nätet! Vad gör jag?!

oro

Så bra att du hör av dig! Det är en mycket svår situation och du gör helt rätt i att agera. Det finns inga enkla svar på hur man ska göra i en sån här situation, eftersom det inte finns någon typisk nätmobbning.

Men vi vet några saker: Den som utsätts för kränkande behandling är inte alltid beredd att erkänna det, varken för sig själv eller för andra. Det är viktigt att tänka på det. Du kan behöva fråga ditt barn många gånger och tydligt visa att du är beredd att lyssna. Var också tydlig med att du orkar höra vad hon än har att berätta. Många barn skyddar sina föräldrar därför att de vet hur ledsna eller arga de skulle bli.

Du bör också ta kontakt med kuratorn på skolan. Skolan har ansvar för sina elever, oavsett om kränkningarna sker på skoltid eller inte. Det är dessutom mycket vanligt att offer och förövare går på samma skola. I vilket fall som helst är kuratorn expert på den här typen av frågor och kan hjälpa er. Be att få ta del av den plan för förebyggande och åtgärdande av kränkande handlingar som varje skola måste ha. Tillsammans med skolan kan ni fixa detta innan det går för långt.

Läs mer om internetexperten Elza Dunkels och skicka in din fråga här.

Fler Elza Dunkels