Nyhetsvecka 45

Veckans nyhetsbrev handlar bland annat om sjöstjärnor och att läsa hiphoptexter. Foto: Pixabay.

Sjöstjärnor, Zelda och hiphop-texter. Kolla in veckans nyheter!


Har du någonsin tänkt på hur en sjöstjärna rör sig? Jo, de flyttar sig genom att använda sina läppar. Det är nämligen så att en sjöstjärna typ består av ett stort huvud!
Läs mer i vår artikel: “Sjöstjärnor är mest bara ett huvud”


Kriget mellan Israel och Hamas fortsätter. Kriget fortsätter att skada människor som inte har med kriget att göra. Kriget har också gjort att olika grupper är arga på varandra i Sverige. Även detta drabbar människor som inte har med kriget att göra.
Läs mer i vår artikel: Antisemitismen ökar i SverigeSedan vill jag också nämna en rolig nyhet för alla spelälskare. Det ska göras en film som bygger på legenden om Zelda. Ända sedan 1986 har människor spelat det populära speläventyret. 


I helgen kan ni se fram emot en spännande fördjupningsartikel om Latinamerika.


Ni kan också läsa andra delen i vår kändis-intervju med läsambassadör Nioosha Shams. Hon berättar bland annat att det går lika bra att läsa en hiphop-text som en bok. Klicka på den gröna “kändis”-knappen för att komma till intervjun.

Ha en riktigt go helg!

Gustav Sigala Haggren
Redaktionschef